Landbouwhuisdieren: Rundvee

image

Onze praktijk is dagelijks bezig met de rundveehouderij. Naast behandelen van het zieke dier, bestaat een groot deel van ons werk uit preventieve zorg.

We bezoeken allerlei type bedrijven, zoals melkveebedrijven, vleesveebedrijven, opfokbedrijven, biologische bedrijven, scharrelbedrijven, hobbybedrijven, zorgboerderijen, noem maar op. Onze zorg zal verschillend zijn, passend bij het specifieke bedrijf en de aangepast aan de gezondheidstoestand van de dieren.

image

We bieden o.a. een periodieke begeleiding aan, waar we om de 4 of 6 weken aandacht schenken aan de gezondheid en conditie van de dieren, de bedrijfsresultaten analyseren en samen met de veehouder eventuele verbetering aanbrengen. We onderzoeken de vruchtbaarheid met behulp van echoscopie en controleren eventueel melk, bloed, urine of mest. Indien nodig zullen we de dieren vaccineren en chirurgische handelingen uitvoeren. De kalveren worden ook in de begeleiding meegenomen. Gezondheid, conditie en groei worden bekeken. Daarnaast wordt gevaccineerd, onthoornd en eventuele operaties uitgevoerd. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de gezondheidsprogramma’s.

De praktijk is OCM en IKB waardig. Rannie Sumter is erkend rundveedierenarts.